Om os

Velkommen til Ørby Vingård. Her finder du vin produceret i smukke omgivelser, med fokus på de lokale traditioner.

Når vinen har stået og gæret og omdannet sukker indholdet i druerne til alkohol, derefter slutter gæringsprossen. Vinen bliver herefter omstukket til nye tanke, ca. 3 gange. Bundfaldet bliver frasorteret, herefter ligger vinen ca. 1 år på tanke og modnes.  Vores vine har en alkohol på ca. 10,5% til 13,5% afhængie af, hvor meget sommer og sol vi får det pågældende år, da vi ikke tilsætter sukker for at hæve alkoholden,

Vi er med i fødevarenetværket ‘Smag på Nordsjælland‘, hvor vi sammen med mange andre lokale fødevareproducenter, arbejder på at bringe kvalitets produkter til forbrugerne.

Menneskerne bag

Søren og Birthe Søndergaard

Ørby Vingård blev grundlagt af Søren og Birthe Søndergaard i 2007. Vi satte 2200 stokke af druesorterne Solaris, Rondo og Bolero. som er Tyske vinstokke. Vores første store høst blev i 2014 hvor vi have en fantastisk solrig sommer, et godt klima for druerne, dette år høstede vi 6,5 tons druer. Vores hvidvin på ren Solaris drue, fik vi bronzemedalje 1 2015 for bedste hvidvin.  Vores røde druer fra 2014 lagde vi på Egefad, vinen kom på flasker i 2017, Denne rødvin fik en bronzemedalje.

Vi har yderligere sat 500 vinstokke i 2016 og 2017 af de røde druer Leon Millot og Cabernet Cantor.

I 2018 vandt vi Guldmedalje for bedste rødvin af ældre klasse.

Historien om gården

Velkommen til Ørby Vingård. Her finder du vin produceret i smukke omgivelser, med fokus på de lokale traditioner.

Gården blev bygget i 1969 her er 8,5 tønder land og ligger 40 m over vandoverfladen  med udsigt til Tibirke, Helsinge m.fl. Bavnen som er det højeste punkt i Ørby ligger 45 m over vandoverfladen. Bavnen er meget kendt for gamle dage hvor der blev festet med prominente gæster. Gården er oprentlig en svineproduktionsgård, senere blev det til en hesteejendom her blev den hvide indhegning sat. Vi bruger ca. 1½ hektar til vinmark. Vi har får Texel til at afgræsse nogle marker samtidig giver de også liv på gården.

Parrets historie

Fra bilsælgere til vinbønder

 

Efter et langt og spændende liv med salg af nye og brugte biler, det blev til 45 år, de sidste 25 år med Toyota, hvor vi havde forretning i Frderikssund, Ølstykke og Kirke-Hyllinge. Vi fik lyst til nye udfordringer og ledte efter en lystejendom, hvor vi kunne plante vinstokke. Valget blev et fantastisk sted i Ørby med sydvendt skråning som er godt for vinplanterne.

Besøg vores gårdbutik som er åben når vi er hjemme. Vi laver vin-gaveæsker og vinkurve til firmagaver m.m mens i venter.