Om Ørby Vingaard

Historien bag Ørby Vingaard

Når vinen har stået og gæret og omdannet sukker indholdet i druerne til alkohol, derefter slutter gæringsprossen. Vinen bliver herefter omstukket til nye tanke, ca. 3 gange. Bundfaldet bliver frasorteret, herefter ligger vinen ca. 1 år på tanke og modnes. Vores vine har en alkohol på ca. 10,5% til 13,5% afhængie af, hvor meget sommer og sol vi får det pågældende år, da vi ikke tilsætter sukker for at hæve alkoholden,

Vi har vundet guld for bedste vine i 2014, 2016, 2018 og 2020.

Gården blev bygget i 1969. Vi bruger ca. 2 hektar til vinmark.

Vingården har sydvendt skråning som er godt for vinplanterne.

Historien om gården

Hos Ørby Vingård finder du vin produceret i smukke omgivelser, med fokus på de lokale traditioner.

Gården blev bygget i 1969 her er 8,5 tønder land og ligger 40 m over vandoverfladen med udsigt til Tibirke, Helsinge m.fl. Bavnen som er det højeste punkt i Ørby ligger 45 m over vandoverfladen. Bavnen er meget kendt for gamle dage, hvor der blev festet med prominente gæster. Gården er oprindeligt en svineproduktionsgård, senere blev det til en hesteejendom, her blev den hvide indhegning sat. Vi bruger ca. 2 hektar til vinmark.

Menneskerne bag

Søren og Birthe Søndergaard

Ørby Vingård blev grundlagt af Søren og Birthe Søndergaard i 2007. Vi satte 2200 stokke af druesorterne Solaris, Rondo og Bolero. som er Tyske vinstokke. Vores første store høst blev i 2014 og på Dansk Vinskue fik vi broncemedalje på vores 2014 Solaris hvidvin

De røde druer Rondo og Boleo også fra 2014 lagde vi på Egefad, vinen kom på flasker i 2017, denne egefadslageret rødvin fik en bronzemedalje på Dansk Vinskue. Vi har yderligere sat flere vinstokke  af de røde druer i 2016 og 2017  druer  af Leon Millot og Cabernet Cantor. 2021 udvide vi med Sauvignon Gris en lyserødfarvet vindrue.  2022 har vi  sat flere stokke af solaris druen.

Besøg vores gårdbutik

Kom og smag på danskproduceret kvalitetsvin

Besøg vores gårdbutik her i Ørby, når vi er hjemme. Her kan I se alle vores fine præmier og mens I venter, pakker vi Jer en fin lille gaveæske og vinkurv. Vi laver til både privatpersoner og firmaer.

Parrets historie

Fra bilsælgere til vinbønder

Efter et langt og spændende liv med salg af nye og brugte biler, det blev til 45 år, de sidste 25 år med Toyota, hvor vi havde forretning i Frderikssund, Ølstykke og Kirke-Hyllinge.

Vi fik lyst til nye udfordringer og ledte efter en lystejendom, hvor vi kunne plante vinstokke. Valget blev et fantastisk sted i Ørby med sydvendt skråning som er godt for vinplanterne.